Σχολή Μπαλέτου Ραφαηλίδου Ελένη

Ραφαηλίδου Ελένη
Ιπποκράτους 49, Σπάτα
Τηλ. 210 6630920

Website: http://sxolibaletou.weebly.com/index.html
Εmail: helen_rafailidou@yahoo.com

H σχολή δημιουργήθηκε από την Ελένη Ραφαηλίδου το 2008.Είναι αναγνωρισμένη απο το κράτος, εκπροσωπεί το ρώσικο σύστημα Vaganova και είναι μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Για μας, ο χορός δεν είναι μόνο εκπαίδευση, είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης!
Ο χορός αποτελεί κομμάτι της ζωής μας, που μας συνοδεύει σε κάθε περίσταση, στις λύπες και στις χαρές.
Με εφαλτήριο τον σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά, επιθυμούμε να τους διδάξουμε το μεγαλείο της κλασσικής μουσικής, την σπουδαιότητα της έκφρασης μέσα από το σώμα τους καθώς επίσης και να αποκτήσουν τεχνική και θεωρητική γνώση των μαθημάτων που διδάσκονται.

Το Κλασικό Μπαλλέτο αποτελεί τη βάση για κάθε είδος χορού. Στις παιδικές τάξεις (για ηλικίες 3 έως 6) τα παιδιά παίρνουν τις πρώτες γενικές γνώσεις και μαθαίνουν να περνούν το ρυθμό στο σώμα τους. Αργότερα αρχίζει η βασική εκπαίδευση του κλασικού χορού της οποίας τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και να λειτουργούν ομαδικά, να εκφράζουν τα συναισθήματα τους μέσω του σώματος τους, καθώς επίσης η τεχνική τα βοηθά να διορθώσουν συνηθισμένα προβλήματα όπως η πλατυποδία, η λόρδωση, η κύφωση και η σκολίωση.

Οι γερές και σωστές βάσεις στο Κλασικό Μπαλλέτο μπορούν επίσης να ενισχυθούν περισσότερο με συμπληρωματικά μαθήματα όπως είναι ο σύγχρονος χορός, η jazz, το caractere και το hip hop.

Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψεις κάτι τόσο μαγικό όσο ο χορός, μπορείς μόνο να το νιώσεις!