Ξενώνας, Αρχοντικό Ευήλιον

Κισκίνης Ιωάννης
Μακρινίτσα, 37011, Βόλος, Μαγνησία
Τηλ. 24280 99777

Website http://evilion1856.gr/
Facebook
Email info@evilion1856.gr

Το Αρχοντικό ¨ΕΥΗΛΙΟΝ¨ διατίθεται πλέον ολόκληρο προς ενοικίαση σε οικογένειες ή φιλικές παρέες, είτε εβδομαδιαίως, είτε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα σε πολύ καλές τιμές.

Με πολύ μεράκι, πάθος και σεβασμό στην πολιτισμική κληρονομιά και την Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική, αναπαλαιώσαμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης το παλαιό αυτό Αρχοντικό του 19ου αιώνα και σας προσκαλούμε να το επισκεφθείτε.

Με την επιλογή των εμπείρων μηχανικών, τεχνικών και ειδικών τεχνιτών της Πηλιορείτικης τεχνοτροπίας, τόσο στις μελέτες όσο και στην εκτέλεση των εργασιών, κατορθώσαμε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τα κύρια χαρακτηριστικά του Αρχοντικού και της Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής.

Η αναπαλαίωση και η δημιουργία του Αρχοντικού αυτού σε ένα εντυπωσιακό και καλαίσθητο παραδοσιακό κτίριο με το όνομα «ΕΥΗΛΙΟΝ» δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Το Αρχοντικό «ΕΥΗΛΙΟΝ» αποτελεί πλέον ένα ακόμα στολίδι στην ωραία και γραφική Μακρινίτσα και αγναντεύει από ψηλά, από το βουνό των Κενταύρων, το Βόλο και τον Παγασητικό. Η εύκολη πρόσβαση τόσο προς τις παραλίες του Πηλίου όσο και προς το χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες», το καθιστά ελκυστικό χειμώνα και καλοκαίρι.

Το Αρχοντικό «ΕΥΗΛΙΟΝ» τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά με τους πέτρινους τοίχους πάχους 70 cm, την πέτρινη στέγη, τα παραδοσιακά χειροποίητα παράθυρα, το σκαλιστό ταβάνι, την παραδοσιακή χειροποίητη επίπλωση και διακόσμηση, θα προσφέρει στον επισκέπτη τη θαλπωρή και τη δυνατότητα να αναπολήσει και να νοσταλγήσει την παλιά εποχή, ξεφεύγοντας έστω και για λίγο από τη σημερινή καθημερινότητα.

Το Αρχοντικό «ΕΥΗΛΙΟΝ», το όνομά του έχει τη σημασία του, διαθέτει 2 Σουίτες με τζάκι, τέσσερα δωμάτια, καθιστικό, χώρο πρωινού με τζάκι και κουζίνα.

Το Αρχοντικό ¨ΕΥΗΛΙΟΝ¨ λόγω εδάφους και παραδοσιακών δρόμων (πλακόστρωτο) δεν είναι επισκέψιμο με αυτοκίνητο. Μια μικρή απόσταση από περίπου 100 m πρέπει να διανυθεί χωρίς αυτοκίνητο.