Θρακοταβέρνα, Στάβλος

Κωνσταντόπουλος Νίκος
Προφήτη Ηλία 12, Ναύπλιο
Τηλ. 27523 06702
Κιν. 6977 155658

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: ανοιχτά από 19:00
Σάββατο – Κυριακή και Αργίες από 13:00

Διαθέτει: Χώρο στάθμευσης και Wi-Fi
Website: www.stavlosnafplio.gr
Facebook Στάβλος Ναύπλιο (@stavlosnafplio)
Email taverniarissa@gmail.com

Η Θρακοταβέρνα Στάβλος, μια ξεχωριστή ταβέρνα με τη δική της γευστική προσωπικότητα βρίσκεται στο Ναύπλιο σε μία ήσυχη συνοικία.

Θρακοταβέρνα γιατί τα κρέατα ψήνονται μόνο στα κάρβουνα και Στάβλος διότι ο εσωτερικός χώρος ήταν πράγματι στάβλος κατά το παρελθόν.

Ο Στάβλος στεγάζεται σε ένα διώροφο πέτρινο κτίριο και στον πίσω χώρο διαθέτει μια υπέροχη δροσερή αυλή. Είναι από το λίγα μαγαζιά που πραγματικά δεν ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος χώρος, ο χειμωνιάτικος ή ο καλοκαιρινός.

Το χειμώνα ο θαμώνας φιλοξενείται μέσα στο κτίριο όπου τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου κυριαρχούν, ενώ το εντυπωσιακό τζάκι με τα ρετρό πλακάκια είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου.

Την καλοκαιρινή περίοδο στο πίσω μέρος του Στάβλου, μια δροσερή καταπράσινη αυλή περιμένει να υποδεχθεί τους πελάτες ενώ σε πραγματικό χρόνο βλέπουν μπροστά τους να ροδοψήνονται στις σούβλες αρνάκια και κοντοσούβλια (χοιρινό & προβατίνας).

Βέβαιά αυτό που κάνει τον Στάβλο τόσο ξεχωριστή ταβέρνα είναι η εξειδίκευση που έχει μόνο σε ένα είδος φαγητού «τα ψητά της ώρας».

Ο κατάλογός του είναι λιτός και περιέχει περιορισμένο αριθμό ορεκτικών αλλά είναι όλα χειροποίητα από αγνά υλικά ντόπιων μικρών παραγωγών.

Όμως το δυνατό του σημείο είναι η μοναδική προβατίνα στα κάρβουνα και σε αυτό το είδος πιστέψτε μας ο Στάβλος είναι κυρίαρχος.

Στον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας του έχει δημιουργήσει άψογο όνομα για την προβατίνα του, την οποία σερβίρει κομμένη σε παϊδάκια στην λαδόκολλα.

Επίσης δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε μία άλλη αποκλειστικότητα του Στάβλου, τις σούβλες, οι οποίες πότε γυρνάνε με αρνάκι, πότε με γουρουνόπουλο, πότε με κοκορέτσι ή κοντοσούβλι.

Πάντως αυτό που έχουμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο Στάβλος είναι μια γνήσια χασαποταβέρνα για κρεατοφάγους και αυστηρά για πρωτεϊνολάτρεις!