ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ – Εστιατόριο

Παναγ. Γκόφας & ΣΙΑ ΟΕ
Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 55132, Ελλάδα
Τηλ.: 2310 447943 & 2310 447945
Fax:  2310 447950

Email: hamodrakas@hamodrakas.gr

Website https://www.hamodrakas.gr
Facebook  Twitter  Tripadvisor

hamodrakas1

Η παραδοσιακή ταβέρνα «Χαμόδρακας» ιδρύθηκε το έτος 1926 από τον Λεωνίδα Χαμόδρακα στην πασίγνωστη Καλαμαριά, στην παραλία της Ν. Κρήνης, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Η ιστορική ψαροταβέρνα λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες προσφέροντας καλό ψάρι σε ντόπιους και περαστικούς, μπροστά στις βάρκες του Θερμαϊκού, βλέποντας το φάρο του Καρά-Μπουρνού.

Το εστιατόριο «Χαμόδρακας» με απόφαση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, διεύθυνση Πολιτισμού, χαρακτηρίσθηκε με την υπ.αρ.828/21-2-2002, ως διατηρητέο, με την ονομασία «Χαμόδρακας», κατά το ογκομετρικό του περίγραμμα, την χρήση, και τον περιβάλλοντα χώρο του, αναγνωρίζοντας την ιδαίτερη προσφορά του ώς χώρος αναψυχής και στοιχείου ιστορίας της πόλης, αλλά και ιδιαίτερα της Καλαμαριάς, διατηρώντας μνήμες και συνήθειες του πληθυσμού της.

Το Εστιατόριο «Χαμόδρακας» απέκτησε το 2005 το Σήμα Ελληνικής Κουzίνας από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, πιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες του.

hamodrakas3

Ενας από τους καλύτερους λόγους για να επισκευθείτε τη Θεσσαλονίκη είναι για να γνωρίσετε τον «Χαμόδρακα». Μπροστά στις βάρκες του Θερμαϊκού, βλέποντας το φάρο του Καρά-Μπουρνού, θα απολαύσετε την παράδοση του «Χαμόδρακα» στις θαλασσινές γεύσεις. Από τα ορεκτικά το περίφημο ψητό χταπόδι, τα μύδια με το κέλυφος τους σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με λευκό κρασί, τα μύδια με άσπρο κρασί, το ρυζότο με θαλασσινά, τον πλούσιο λευκό ταραμά και τη μοναδική «κοπανιστή» με πιπεριά, προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

food00

food04

Ανάμεσα στα κύρια πιάτα, το καλκάνι με σπανάκι αποσπά την προσοχή, μπαίνοντας σε σύγκριση με το Φιλέτο από φρέσκο Σολομό στο φούρνο με μυρωδικά, για την εμφάνιση και την νοστιμιά τους. Φρεσκότατες γαρίδες και καραβίδες, ανταγωνίζονται το καβούρι στην σχάρα με δύο μοναδικές σάλτσες. Οι γαρίδες με τη λευκή σάλτσα γιαουρτιού είναι ένα άλλο πιάτο με βελούδινη γεύση, που δεν θα βρείτε όμοιο του αν το δοκιμάσετε με ταλιατέλες από σπανάκι. Φυσικά μην ξεχνάτε τα φρέσκα κυδώνια που ανοίγονται για εσάς την ίδια στιγμή και έκαναν το Χαμόδρακα γνωστό και τον καθιέρωσαν στις προτιμήσεις του κόσμου.

food05

food02

Hamodrakas Catering

hamodrakas7

Μετά την συμπλήρωση 80 χρόνων επιτυχούς λειτουργίας του Εστιατορίου Χαμόδρακας, η παράδοση της ποιότητας συνεχίζεται με την δημιουργία του τμήματος Catering.

Πέρα από τις θαλασσινές γεύσεις που έκαναν τον Χαμόδρακα γνωστό, νέες επιλογές μοναδικών πιάτων από την Ελληνική και Διεθνή κουζίνα τόσο σε παρουσίαση όσο και σε αρμονία γεύσεων είναι ένα από τα πολλά που έχει να παρουσιάσει το Χαμόδρακας Catering. Μεγάλη ποικιλία επιλογών σε όσους είναι λάτρεις των πικάντικων πιάτων. Βελούδινες γεύσεις για όσους είναι λάτρεις των ντελικάτων πιάτων με σάλτσες διαφορετικές από τα τις καθιερωμένες. Κάθε εκδήλωση αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Κάθε πελάτη. Το Catering του Χαμόδρακα υπόσχεται cocktail parties, δεξιώσεις γάμων, μπάρμπεκιου, πάρτι στην παραλία, δείπνο κλπ με χαρακτήρα μοναδικό σε εκτέλεση και παρουσίαση αλλά και κορυφαία ποιότητα στο φαγητό.

catering03

Ελπίzοντας ότι θα απολαύσετε το γεύμα σας και τις στιγμές που θα περάσετε μαzί μας, θα ήθελα ακόμη να σας πληροφορήσω ότι ο «Χαμόδρακας» αναλαμβάνει την οργάνωση και επιμέλεια δεξιώσεων και μπουφέ catering.

Για οποιαδήποτε πληροφορία θα είναι ευχαρίστηση να επικοινωνήσετε μαzί μας.