Εστιατόριο-Μπαρ, Λιοτρίβι (Olive Press)

liotrivi

Στέλιος Κοπάνας
Καρδάμαινα, Κως
Τηλ. 224200 91625

Email. ykopanas@gmail.com

Mε σεβασμό στην παράδοση του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης διέσωσε σχεδόν ολόκληρο τον εξοπλισμό του. Επένδυσε χρήματα για την αποκατάστασή και μετατροπή του σε ένα καλαίσθητο χώρο για φαγητό και ποτό το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα μια επίσκεψη σε μουσειακό χώρο.

litrivi_kardamaina

Το κτίριο χρονολογείται από το 1850. Διάφορα σωζόμενα στοιχεία του όπως οι δύο ηφαιστειογενείς πλάκες αλέσματος και άλλες δομικές λεπτομέρειες του κτιρίου καθώς και η χειροκίνητη πρέσα δείχνουν τη λειτουργία του ελαιοτριβείου. Αποτελεί θαυμάσιο δείγμα μιας μικρής προβιομηχανικής ζωοκίνητης μονάδας εξαγωγής ελαιολάδου. Παρουσιάζει όμως και μια ιδιαιτερότητα καθώς δεν διαθέτει δωμάτια και η όλη διαδικασία περιορίζεται σε ένα μικρό χώρο.

Το «Λιοτρίβι» είναι κτισμένο δίπλα στη θάλασσα και παρέχει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να απολαύσει καφέ, φαγητό ή ποτό σε συνδυασμό με απαλή μουσική και ελληνική φιλοξενία. Η χρήση της παραλίας διαχειρίζεται από το μαγαζί ούτως ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες, να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι και τις διάφορες σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ή δροσερά αναψυκτικά.