Μερόπειον Ίδρυμα

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45, Ακρόπολη, 11742, Αθήνα
Τηλ.: 210 9219398, 210 9218991
Fax: 210 9217096

Μενελάου 96, – Α Παράρτημα, 17676, Καλλιθέα
Τηλ.: 210 9571134, 210 9571132
Κιν: 6937 348825

Website: http://www.meropion.gr
Email: meropion@gmail.com

Το Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ιδρυμα ιδρύθηκε το 1914 από την Άννα Θεοδωροπούλου και έναν όμιλο επωνύμων Αθηναίων κυριών στη μνήμη της μικρής κόρης της Μερόπης, η οποία έφυγε από την ζωή σε ηλικία 11 ετών. Σκοπός του η μόρφωση και η εκπαίδευση απόρων κοριτσιών.

Το ΜΕΡΟΠΕΙΟ αποτελεί πλέον ένα θεσμό με 95 χρόνια κοινωνικής προσφοράς. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας είναι παρόν, έδωσε στέγη σε πρόσφυγες, βοήθησε οικογένειες στρατευθέντων και στα δύσκολα χρόνια της κατοχής και μετέπειτα, προσέφερε συσσίτια και ρούχα στα παιδιά. Για τη δράση του αυτή το ΜΕΡΟΠΕΙΟ έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών και δύο χρυσά μετάλλια του Δήμου Αθηναίων.

Το ΜΕΡΟΠΕΙΟ στεγάζεται στο ιδιόκτητο Νεοκλασικό ιστορικό κτιριακό συγκρότημα κατασκευής 1915-1920 ένα κόσμημα για την Αθήνα, από τα λίγα εναπομείναντα και βρίσκεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 στην Ακρόπολη. Το κτίριο αποτελείται από τα γραφεία, μια μεγάλη αίθουσα και τον κήπο με άρωμα παλιάς Αθήνας. Τόσο ο κήπος όσο και η αίθουσα προσφέρονται συχνά για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, δεξιώσεις γάμων, βαπτίσεων, μνημοσύνων, Συνελεύσεις Συλλόγων κ.λ.π. Δίπλα του ακριβώς βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας.

Catering – Ζαχαροπλαστείο, To Καλλιμάρμαρο

Εμπεδοκλέους & πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι
Τηλ. 210-7019062

Yποκατάστημα:
Μ. Μουσούρου 28, Παγκράτι
Τηλ. 211-0199624

Website http://www.tokallimarmaro.gr/
Facebook
Email tokallimarmaro@gmail.com

Οι στόχοι μας:

– Η προσφορά, άριστα ποιοτικά και γευστικά, προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, φτιαγμένα με αγνά υλικά και με αυθεντικούς παραδοσιακούς χειροποίητους τρόπους.
– Η υποστήριξη των πελατών με διατροφικά προβλήματα (πχ. δυσανεξία) μέσω της κατασκευής προϊόντων με χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη
– Η επέκταση της δραστηριότητάς μας με την δημιουργία νέων υποκαταστημάτων με σκοπό την όλο και αυξανόμενη κάλυψη της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας
– Η επαγγελματική και φυσικά γευστική κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων μέσω των υπηρεσιών catering
– Η εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22.000: 2005.