Εστιατόριο, Ψαροταβέρνα Δημοριρί

dimomiri_rio

Ζησιμόπουλος Θεόδωρος
Ελευθερίας 23, Αγ. Βασίλειος 26504, Παραλία Ακταιο-Ρίο
Τηλ. 2610 990834

Website http://dimoriri.com
Email dimomiri@gmail.com

Η βασική φιλοσοφία που θέλαμε να δώσουμε όταν φτιάξαμε το εστιατόριο ΔΗΜΟΡΙΡΙ ήταν να ακολουθήσουμε την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα βασισμένη στην μεσογειακή διατροφή. Προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συλλέγουμε υλικά άριστης ποιότητας και με το σωστό μαγείρεμα τα αναδεικνύουμε. Στόχος μας είναι να εμπλουτίζουμε συνεχώς τα πιάτα μας έχοντας σαν βάση τις συνταγές της γιαγιάς που έχουν περάσει στα χέρια μας από γενιά σε γενιά.

Ο προαύλιος χώρος του Δημοριρί προσφέρεται για καφέ, ποτό αλλά και να κάνετε το μπάνιο σας στην παραλία Δημορηγόπουλου με θέα την γέφυρα Ρίου Αντιρίου.

Θα χαρούμε να σας εξηπηρετήσουμε…

Γραφ. Γεν. Τουρισμού, Dakoutros Travel

dakoutros_travel

Πλατεία Φηρών, 84700, Σαντορίνη
Τηλ. 22860 22958, 22860 24286, 22860 24287

Website http://dakoutrostravel.gr/
Facebook
Email info@dakoutrostravel.gr

Tο γραφείο DAKOUTROS TRAVEL ιδρύθηκε το 1982 από την Άννα & Γιάννη Δακουτρό. Το κεντρικό γραφείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Φηρών, την πρωτεύουσα της Σαντορίνης.

Το πρακτορείο λειτουργεί με ένα πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων θέσεων, που είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και δουλεύει κυρίως με εισητήρια, διαμονή σε ξενοδοχεία, πακέτα για γκρούπ, σχολικά πακέτα εκδρομών και τοπικές εκδρομές.

Το D.Τ έχει το δικό του στόλο από παραδοσιακά καϊκια και προσφέρει διάφορες θαλάσσιες εκδρομές στη Σαντορίνη, πλέοντας στη γνωστή Καλντέρα στο Ηφαίστειο και στα γύρω νησιά.

Ενοικ. Δωμάτια, Ασπρος Ποταμός

Μπότσαρη Μυρτώ
Μακρυγιαλός, Σητεία , T.K. 72055 , Κρήτη – Λασίθι , Κρήτη
Τηλ.: 28430 51694
Fax: 28430 52292
Κιν.: 6931 185005

Website: http://www.asprospotamos.gr
Email: info@asprospotamos.gr

Ο Άσπρος Ποταμός αναφέρεται σαν ο αρχαιότερος συνοικισμός της περιοχής των Πεύκων. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική Κρήτη, χίλια μέτρα βόρεια από τη θάλασσα και τον Μακρύ Γιαλό. Η περιοχή φημίζεται για τις πολυάριθμες, παρθένες παραλίες της, τα παραδοσιακά, γραφικά χωριά της, τα τέσσερα φαράγγια της και το φυσικό της κάλλος. Το μέρος συνδυάζει βουνό και θάλασσα και έχει αρκετό πράσινο για τα δεδομένα της περιοχής όπως πεύκα, ελιές και ξινόδεντρα.

Λέγεται ότι τα πολύ παλιά χρόνια ο Άσπρος Ποταμός ήταν πολύ μεγάλος, μα οι κάτοικοι του αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν γιατί υπήρξαν από τη θάλασσα συχνές επιδρομές και καταστροφές. Μετοίκησαν λοιπόν βορειότερα σε μέρη ορεινά, απόμερα και περισσότερο ασφαλή χρησιμοποιώντας τον οικισμό πλέον σαν μετόχι. Κατέβαζαν τα ζώα τους κρύους μήνες του χειμώνα ή μένανε περιστασιακά στο μετόχι για να φροντίσουνε τους κήπους που είχανε τριγύρω. Ως πρώτοι κάτοικοι της ορεινής περιοχής των Πεύκων αναφέρονται αυτοί του Άσπρου Ποταμού. Η περιοχή είναι πολύ θεαματική, τα βουνά, οι λαγκάδες και οι πλαγιές τους είναι καταπράσινες από δέντρα. Νότια η κοιλάδα φτάνει μέχρι την Ανάληψη και διασχίζεται από τον χείμαρρο Άσπρο Ποταμό στον οποίο οφείλει ο συνοικισμός και το όνομα του
Σήμερα, όλα τα ερείπια και τα παλιά σπίτια χτισμένα με πέτρες και χώμα έχουν ανακαινιστεί και αναπαλαιωθεί. Ο οικισμός του Άσπρου Ποταμού έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός διατηρητέος και η αυθεντικότητά του προστατεύεται από το ελληνικό κράτος

Η αρχιτεκτονική της περιοχής είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική της νοτιοανατολικής Κρήτης. Τα πετρόχτιστα σπιτάκια του ξενώνα(10 στο σύνολό τους) δένουν αρμονικά με το τοπίο μεταφέροντας τον επισκέπτη σε μία άλλη εποχή και κατάσταση. Χτίστηκαν πριν από περίπου 300 χρόνια. Η τελευταία ανακαίνιση έγινε το 2011. Η διακόσμηση είναι απλή και απέριττη. Σοφράδες, παλιές κασέλες, πινακωτές, παλιά υφαντά και μπακίρια διακοσμούν το εσωτερικό των σπιτιών. Πετρόχτιστα κρεβάτια , παραθύρες, βράχοι χτισμένοι μέσα στους τοίχους, οροφές με δοκάρια, καλάμια και χώμα για μόνωση) και χοντρά μεσοδόκια έρχονται να συμπληρώσουνε το σκηνικό. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι ενώνει τις οικίες μεταξύ τους. Χοντροί, πετρόχτιστοι τοίχοι διατηρούν τα σπίτια δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.

Με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, η λειτουργία του ξενώνα στηρίζεται αποκλειστικά σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Το φωτοβολταικό σύστημα του ξενώνα έχει κερδίσει το πρώτο ευρωπαϊκό βραβείο για τη χώρα μας. Χάρη σε αυτό το σύστημα λειτουργούνε τα φώτα του κήπου, τα φώτα για διάβασμα πάνω από τα διπλά κρεβάτια, το φως στα μπάνια, τα ψυγεία στις κουζίνες των σπιτιών, το ζεστό νερό στα μπάνια. Ο κύριος φωτισμός των σπιτιών, γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά. Πρίζες στα σπίτια δεν υπάρχουν. Στο χώρο υποδοχής μπορούν οι επισκέπτες μας να φορτίζουν οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί βιβλιοθήκη, internet και wi-fi.Η χρήση τους είναι δωρεάν.
Έτσι, ο Πράσινος Τουρισμός γίνεται πλέον πραγματικότητα και ιδεολογία.

Σε μία εποχή όπου η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι ραγδαία, εμείς με τον τρόπο μας δείχνουμε έναν άλλο δρόμο κάνοντας την οικολογία τρόπο ζωής ,χρησιμοποιώντας μόνο φυσικούς πόρους για την κάλυψη των αναγκών μας.

Πιστεύοντας ότι η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα και όχι στην υπερβολή, αναστηλώσαμε τον οικισμό του Άσπρου Ποταμού διατηρώντας αναλλοίωτο τον αρχικό του χαρακτήρα και κάνοντας πολύ μικρές επεμβάσεις όπου αυτό ήταν απαραίτητο.

Πολλοί φυσιολάτρες, περιπατητές, ορειβάτες, άτομα που αναζητούν το διαφορετικό στις διακοπές τους, μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Το μέρος προσφέρεται για στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης και συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το φαράγγι των Πεύκων που ξεκινάει από το ομώνυμο χωριό και καταλήγει στον Άσπρο Ποταμό. Ο χώρος είναι κατάλληλος για τη διεξαγωγή σεμιναρίων Γιόγκα, Ται τσι, ζωγραφικής και άλλα

Απολυμάνσεις – Απεντομώσεις Υγειονομική Περιβαλλοντική Δωδεκανήσου

Γένσεν Μαρία
Λίνδου 17, 85100, Ρόδος
Τηλ. 22410 35092

Website http://www.igio.gr/
Facebook
Email igioperi@otenet.gr

Η Υγειονομική Περιβαλλοντική Δωδεκανήσου από το 1992, δραστηριοποιείτε αποκλειστικά στον έλεγχο και
διαχείριση κάθε είδους παρασίτου, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υγειονομικής κάλυψης σε οικιακούς και εμπορικούς πελάτες.

Αναλαμβάνουμε:
– Χώρους κατοικίας
– Χώρους χειρισμών τροφίμων (φάκελος H.A.C.C.P.)
– Εμπορικούς χώρους
– Βιομηχανικούς χώρους
– Δημόσιους χώρους
– Επίγειες, θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες

Θρακοταβέρνα, Στάβλος

Κωνσταντόπουλος Νίκος
Προφήτη Ηλία 12, Ναύπλιο
Τηλ. 27523 06702
Κιν. 6977 155658

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: ανοιχτά από 19:00
Σάββατο – Κυριακή και Αργίες από 13:00

Διαθέτει: Χώρο στάθμευσης και Wi-Fi
Website: www.stavlosnafplio.gr
Facebook Στάβλος Ναύπλιο (@stavlosnafplio)
Email taverniarissa@gmail.com

Η Θρακοταβέρνα Στάβλος, μια ξεχωριστή ταβέρνα με τη δική της γευστική προσωπικότητα βρίσκεται στο Ναύπλιο σε μία ήσυχη συνοικία.

Θρακοταβέρνα γιατί τα κρέατα ψήνονται μόνο στα κάρβουνα και Στάβλος διότι ο εσωτερικός χώρος ήταν πράγματι στάβλος κατά το παρελθόν.

Ο Στάβλος στεγάζεται σε ένα διώροφο πέτρινο κτίριο και στον πίσω χώρο διαθέτει μια υπέροχη δροσερή αυλή. Είναι από το λίγα μαγαζιά που πραγματικά δεν ξέρεις ποιος είναι ο καλύτερος χώρος, ο χειμωνιάτικος ή ο καλοκαιρινός.

Το χειμώνα ο θαμώνας φιλοξενείται μέσα στο κτίριο όπου τα στοιχεία της πέτρας και του ξύλου κυριαρχούν, ενώ το εντυπωσιακό τζάκι με τα ρετρό πλακάκια είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου.

Την καλοκαιρινή περίοδο στο πίσω μέρος του Στάβλου, μια δροσερή καταπράσινη αυλή περιμένει να υποδεχθεί τους πελάτες ενώ σε πραγματικό χρόνο βλέπουν μπροστά τους να ροδοψήνονται στις σούβλες αρνάκια και κοντοσούβλια (χοιρινό & προβατίνας).

Βέβαιά αυτό που κάνει τον Στάβλο τόσο ξεχωριστή ταβέρνα είναι η εξειδίκευση που έχει μόνο σε ένα είδος φαγητού «τα ψητά της ώρας».

Ο κατάλογός του είναι λιτός και περιέχει περιορισμένο αριθμό ορεκτικών αλλά είναι όλα χειροποίητα από αγνά υλικά ντόπιων μικρών παραγωγών.

Όμως το δυνατό του σημείο είναι η μοναδική προβατίνα στα κάρβουνα και σε αυτό το είδος πιστέψτε μας ο Στάβλος είναι κυρίαρχος.

Στον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας του έχει δημιουργήσει άψογο όνομα για την προβατίνα του, την οποία σερβίρει κομμένη σε παϊδάκια στην λαδόκολλα.

Επίσης δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε μία άλλη αποκλειστικότητα του Στάβλου, τις σούβλες, οι οποίες πότε γυρνάνε με αρνάκι, πότε με γουρουνόπουλο, πότε με κοκορέτσι ή κοντοσούβλι.

Πάντως αυτό που έχουμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι ο Στάβλος είναι μια γνήσια χασαποταβέρνα για κρεατοφάγους και αυστηρά για πρωτεϊνολάτρεις!

Ξενοδοχείο, Μορφή

Αβραμίδης Σταύρος
Κερκίνη, 62055, Σερρών
Τηλ 23270 41036

Website http://www.morfihotel.gr
Email abra1@otenet.gr

Το Ξενοδοχείο – MORFI – βρίσκετε στο χωριό Κερκίνη Σερρών και λειτουργεί από το 2004 με δέκα δίχωρα διαμερίσματα και τέσσερα μονόχωρα studios αρμονικά δεμένα με την παράδοση,χτισμένα με πέτρα και ξύλο.
Ανετοι χώροι 45τμ. με σαλο-κουζίνα,μπάνιο και τζάκι για την θαλπωρή του χειμώνα,αλλά και μπαλκόνι για τη δροσιά του καλοκαιριού,σας περιμένουν να σας φιλοξενήσουν όλο το χρόνο.

Μεγάλα διαμερίσματα για τη φιλoξενία πολύτεκνων οικογενειών με κλιματισμό και θέρμανση,κατάλληλα για όλες τις εποχές του χρόνου.
Ελάτε να δείτε από κοντά τους χώρους του MORFI HOTEL και να απολάυσετε την άνεση,τη φιλοξενία, την καθαριότητα και την άψογη εξυπηρέτηση που σας προσφέρουμε. Το εστιατόριο MORFI φιλοξενεί όλες σας τις εκδηλώσεις σε παραδοσιακό περιβάλλον χωρητικότητας έως 800 ατόμων .(γάμος ,βαφτίσια κ.α )

Μεταφορές – Μετακομίσεις, Μινωική Καρκανάκης

Καρκανάκης Στέλιος
Κατράκη 10, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ: 2810 251245
Κινητό: 6974 745356

Website http://www.minoikikarkanakis.gr/
Email: st.karkan@gmail.com

Μεταφορές – Μετακομίσεις – Ανυψώσεις Κρήτη
Για εγγυημένες και ασφαλείς μεταφορές όλων των ειδών…είστε στο σωστό μέρος!

Με γνώμονα την πολύχρονη πείρα και αξιοπιστία στον χώρο τον Μεταφορών – Μετακομίσεων η εταιρεία μας “ Μινωική Καρκανάκης” που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη – Χωστού Ηρακλείου και το έμπειρο προσωπικό μας, σας μεταφέρουν με ασφάλεια και σιγουριά παντός είδους συσκευών και αντικειμένων στο χώρο που θέλετε την στιγμή που το θέλετε, διαθέτοντας σύγχρονα ανυψωτικά μηχανήματα.

Στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.